Roger Federer renunţă la Roland Garros după o operaţie la genunchi

0
294
Tenismanul elveţian Roger Federer, nr. 3 mondial, a anunţat că va rata mai multe turnee, inclusiv Grand Slam-ul de la Roland Garros, din cauza unei operaţii la genunchi, relatează Reuters.
Câştigătorul a 20 de Grand Slam-uri s-a confruntat cu probleme fizice la Australian Open, unde a fost eliminat în semifinale de Novak Djokovic, şi nu a mai jucat de atunci.
Federer, 38 ani, a anunţat pe Twitter că va absenta şi de la turneele de la Dubai, Indian Wells, Bogota şi Miami: ”Genunchiul drept mă supăra de ceva timp. Speram că voi trece peste asta, dar după examinări şi discuţii cu echipa mea, am decis să fac, ieri (miercuri n.r.), o intervenţie artroscopică în Elveţia. După procedură, medicii au confirmat că a fost alegerea corectă şi sunt foarte încrezători în recuperarea mea deplină”, relatează Agerpres.
În 2017 şi 2018, campionul elveţian a renunţat la întregul sezon pe zgură, iar anul trecut a jucat doar două turnee pe această suprafaţă înainte de Roland Garros.
Săptămâna trecută, agentul lui Federer a anunţat că acesta plănuieşte să joace doar la Roland Garros, care începe pe 24 mai, sărind peste turneele de la Madrid şi Roma.
Articolul precedentTrei vieți salvate grație primei prelevări de organe efectuată anul acesta la Târgu Mureș
Articolul următorINSP: 44 de persoane au murit din cauza gripei