Rezultatele analizelor medicale de la INCD Victor Babes, comparabile cu cele din marile laboratoare medicale ale lumii

0
262

Rezultatele analizelor medicale obtinute la Institutul National de Patologie a€œVictor Babes” din Bucuresti (INCD a€œVictor BabesË®) sunt comparabile cu cele obtinute in cele mai renumite laboratoare medicale ale lumii. Şi asta datorita proiectelor derulate in ultimii ani de catre cercetatorii Institutului National de Patologie a€œVictor Babes” din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa remis catre redactia www.sanatateatv.ro.

Astfel, rezultatele stiintifice medicale de top vin in sprijinul pacientilor cu diferite afectiuni printr-o eficienta sporita in diagnosticarea acestora, indiferent ca este vorba despre analize hematologice, imunologice, genetice sau de cele legate de biochimie, anatomie patologica, radiobiologie, microbiologie, patologie ultrastructurala sau moleculara.

a€œPentru a putea trata cat mai eficient o afectiune, indiferent de gravitatea ei, dar si de valoarea medicului clinician, este imperios necesar sa avem un diagnostic precis, iar acest lucru se putea obtine pana nu demult, pentru pacientii romani, in laboratoare de prestigiu din strainatate. Mai nou, aceste analize de top se pot realiza intr-un timp extrem de scurt si in laboratoarele Institutului nostru, ceea ce ne da un plus important in ceea ce priveste speranta de viata a pacientilor romani”, a precizat directorul general al Institutului National de Patologie a€œVictor Babes”, Acad. Laurentiu M. Popescu.

in plus, printr-un proiect de cercetare finantat din fonduri europene in Programul Operational Sectorial a€œCresterea Competitivitatii EconomiceË®(POS-CCE), proiect denumit a€œImplementarea testarilor moleculare tisulare pentru cancer in Romania. Cercetare de inalt nivel orientata catre oncologia personalizata – PERSOTHERË® (cod SMIS-CSNR 12024), totalizand 5.416.950 lei, a crescut radical eficienta in diagnosticarea bolnavilor de cancer – in special a celor afectati de cancer pulmonar si colorectal – prin analizarea genei BRAF implicata in multiple tumori maligne (melanom malign, carcinom de colon, carcinom tiroidian etc). Proiectul include mai multe metode de diagnostic personalizat care permit nu numai o precizare mai exacta a evolutiei tumorilor, dar si tipul de tratament optim pentru fiecare tip de tumora. Pentru toate aceste testari sunt necesare blocuri de parafina, buletinul histopatologic aferent si informatii clinice relevante, iar durata de lucru este de 5-10 zile lucratoare.

Pe langa aceste testari, in cadrul INCD a€œVictor BabesË® se efectueaza numeroase alte teste cu utilitate atat in stabilirea unui diagnostic precis, cat si in stabilirea conduitei terapeutice.

Mai multe detalii pe acest subiect puteti gasi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentCNAS:Aproximativ 800.000 de asigurati nu au intrat inca in posesia cardului national de sanatate
Articolul următorNeuropatia diabetica – o afectiune cu un impact puternic asupra productivitatii