Rezultate cu eficacitate redusă pentru vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de CureVac

0
47

Compania germană de biotehnologie CureVac a anunţat miercuri că principalul său vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 a demonstrat o eficacitate de doar 47%, şi nu întruneşte în acest stadiu criteriile necesare pentru a fi autorizat, informează AFP.

„Vaccinul CureVac a atins o eficacitate preliminară de 47% împotriva COVID-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes prestabilite”, a anunţat într-un comunicat compania germană, care a semnat un contract ce prevede comenzi importante cu Uniunea Europeană pentru acest vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager, potrivit Agerpres.

„Eficacitatea finală ar putea însă să se modifice”, a menționat CEO-ul companiei, Franz-Werner Haas, citat în comunicat, care a evidenţiat drept posibile cauze dificultăţile ridicate de apariţia variantelor noului coronavirus.

Ad in title

Acesta a mai adăugat că a sperat să obțină rezultate mai bune în analiza intermediară, dar că este dificil de obţinut o eficacitate ridicată cu această gamă de variante fără precedent.

CureVac s-a lansat în cursa internaţională privind dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 în ianuarie 2020, în acelaşi timp cu producătorii Pfizer-BioNTech şi Moderna, primii care au obţinut acordul diverselor autorităţi de reglementare medicală pentru a-şi comercializa serurile, bazate şi ele tot pe tehnologia inovatoare ARN mesager.

Acesta este primul rezultat de eficacitate publicat de compania germană CureVac, care desfăşoară în această perioadă faza finală a studiilor sale clinice pe scară largă, realizate pe un grup de aproximativ 40.000 de voluntari în Europa şi America Latină.

Compania CureVac, cu sediul în oraşul Tubingen, era considerată la începutul pandemiei de COVID-19 unul dintre cei mai promiţători producători farmaceutici prin prisma șanselor de a dezvolta un vaccin eficient.

Articolul precedentStatele care blochează suspendarea brevetelor pentru vaccinuri îngreunează lupta împotriva pandemiei (UNDP)
Articolul următorCare sunt persoanele care sunt excluse permanent sau temporar de la donarea de sânge