Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca o reuniune a membrilor pentru discuţii pe tema strategiilor pentru contracararea unei noi tulpini de coronavirus, mai contagioasă, care a apărut în Marea Britanie, a anunţat marţi directorul biroului pentru Europa al instituţiei, relatează Reuters.

Nu a fost oferită o dată pentru această întâlnire.

„Limitarea călătoriilor pentru a stopa răspândirea este prudentă până când vom avea informaţii mai bune. Lanţuri de aprovizionare pentru produse esenţiale şi călătoriile esenţiale ar trebui să fie în continuare posibile”, a scris pe Twitter directorul regional al OMS, Hans Kluge, îndemnând la sporirea măsurilor de prevenţie.

Instituţia cu sediul la Geneva a atras atenţia asupra mesajelor alarmiste referitoare la noua tulpină, spunând că aceasta este normală în evoluţia unei pandemii şi a lăudat totodată Marea Britanie pentru detectarea ei.

Într-un comunicat emis marţi, OMS a repetat că nu există deocamdată suficiente informaţii pentru a determina dacă noua variantă ar putea afecta eficacitatea vaccinului, adăugând că cercetările sunt în curs de desfăşurare.