Executivul a modificat hotărârea de Guvern privind starea de alertă, astfel încât, în ziua alegerilor, să fie suspendate restricţiile de circulaţie, chiar și în localităţile carantinate.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5.00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1.00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a precizat că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1,00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23.59, ”dacă sunt la coadă la ora 21.00”. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a completat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23.00 şi 5.00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar.