Restricții reintroduse în Muntenegru la o lună după ce țara s-a declarat liberă de coronavirus

0
140

La o lună după ce s-a declarat ţară liberă de coronavirus, Muntenegru a reintrodus restricţii, printre care interzicerea organizării de evenimente sportive şi de mitinguri politice în aer liber, în încercarea de a ţine sub control creşterea numărului de cazuri.

Într-o declaraţie, organismul la nivel naţional responsabil pentru răspunsul la noul coronavirus a interzis, de asemenea, întrunirile religioase în afara lăcaşurilor de cult, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Înmormântările vor fi efectuate exclusiv în cercul familiei”, mai precizează informarea autorităților.

Autorităţile muntenegrene au introdus, de asemenea, o serie de restricţii suplimentare în două municipalităţi din nordul ţării, cele mai puternic afectate de epidemie, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 6 p.m. şi 5 a.m..

Pe 25 mai, această ţară dependentă de turismul de pe coasta sa adriatică, s-a declarat liberă de coronavirus, însă numărul de infecţii a crescut cu 10 zile în urmă. De atunci, autorităţile au raportat 100 de cazuri noi de COVID-19.

Până în prezent, bilanţul COVID-19 în Muntenegru a fost de 424 de contaminări şi 9 decese la o populaţie de doar 620.000 de locuitori.

Articolul precedentASSMB: Câte locuri mai sunt disponibile la „Victor Babeş” Bucureşti
Articolul următorCCR explică de ce este neconstituţional ca o persoană să-şi plătească spitalizarea în cazul autoaccidentării