Regulile genetice ale bolii Alzheimer familiale, dezvaluite intr-un nou studiu

0
27

Un nou studiu realizat in China a dezvaluit regulile genetice ale bolii Alzheimer familiale, oferind o baza teoretica pentru intervenţia genetica şi terapia genetica aplicate in cazul acestei boli, conform autorilor, citaţi de agenţia Xinhua.
Dupa 17 ani de cercetari, semnatarii studiului au ajuns la concluzia ca 83,17 procente dintre cele 404 familii cu boala Alzheimer din China nu erau purtatoare ale mutaţiilor genetice cunoscute in prezent, a notat Jia Jianping, conducatorul echipei de oameni de ştiinţa şi profesor la Spitalul Xuanwu din Beijing.
Oamenii de ştiinţa au descoperit, de asemenea, 11 mutaţii neraportate anterior, din 50 in total, ceea ce demonstreaza eterogenitatea patogeniei dintre chinezi şi alte grupuri etnice, potrivit Agerpres.
Jia a declarat ca un numar mare de gene necunoscute au ramas de explorat in continuare, iar cercetarile ar putea ajuta la descoperirea genelor patogene caracteristice bolii Alzheimer in randul persoanelor din China.
O lucrare referitoare la aceste concluzii a fost publicata in jurnalul Alzheimer’s and Dementia.
Deşi rara, boala Alzheimer familiala poate oferi indicii importante pentru studiul bolii Alzheimer, destul de comuna printre varstnici, a precizat Jia.
incepand din 2002, echipa condusa de Jia a inceput sa colecteze cazuri de boala Alzheimer familiala pentru o reţea online naţionala specializata in aceasta afecţiune.
incepand din septembrie 2019, echipa a colectat cazuri din 404 familii, totalizand peste 3.700 de persoane. Reţeaua online a devenit cea mai mare la nivel mondial specializata in boala Alzheimer.

Articolul precedentJur. Alina Neagu, comunicarea dintre jurnalist si medic
Articolul următorIasi: Prelevare de organe la Spitalul de Neurochirurgie; donatorul este un copil in moarte cerebrala