Reguli stabilite de Guvern și pentru cei care merg la plajă în zonele fără șezlonguri

0
204

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat că Guvernul a adoptat hotărâri care prevăd modificări la anexa 3 din Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri.

„Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea apei, fără şezlonguri. Aceste persoane trebuie să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a spus Dâncă.

Totodată, a fost inclusă posibilitatea de renunţare, în unele situaţii, la măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din anumite ţări.

„În cadrul acestui proiect de hotărâre de guvern a fost inclusă posibilitatea, extrem de importantă, aşa cum domnul prim-ministru Ludovic Orban a anunţat de mai multe ori, că în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, în ceea ce priveşte măsura izolării la domiciliu a persoanelor care vin din alte ţări, acestea vor putea fi relaxate gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din ţările din care aceştia provin. Practic, prin modificarea HG şi prin această reglementare, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică, în urma evaluării unor criterii care să confirme faptul că există un risc scăzut din ţările de provenienţă ale cetăţenilor care vin în ţara noastră, în acele situaţii, la propunerea INSP, cu aprobarea Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă şi prin Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului afacerilor Interne, se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Practic se deschide posibilitatea odată cu această măsură ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a afirmat Dancă.

Articolul precedentActivitatea non-COVID, reluată la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara
Articolul următorHipertensiunea arterială, dublează riscul de deces din cauza COVID-19