Reevaluarea periodică a persoanelor cu handicap grav se poate face la domiciliu. Legea, în Monitorul Oficial

0
421

Legea nr. 40/2022 pentru completarea art. 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, în cazul persoanelor încadrate în grad de handicap grav, reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia sau a reprezentantului ei legal.

Comisia de evaluare se va deplasa la domiciliul persoanei după o prealabilă programare şi o informare a acesteia cu privire la data şi ora efectuării evaluării periodice, mai prevede legea.

Vă prezentăm textul Legea nr. 40/2022 pentru completarea art. 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicat în Monitorul Oficial:

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. – La articolul 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (12), cu următorul cuprins:

„(12) Pentru persoanele cu handicap, pentru care comisia de evaluare a stabilit anterior încadrarea în gradul de handicap grav, cu excepţia celor prevăzute la alin. (11), reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia ori a reprezentantului său legal. Comisia de evaluare se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare şi informare a acesteia cu privire la data şi ora efectuării evaluării periodice.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

Articolul precedentGCS: Aproape 5.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 82 decese. Scade numărul pacienților internați la ATI
Articolul următorFNPMF: Termenul de plată pentru serviciile de testare SARS-CoV-2, depășit