Redeschiderea şcolilor: Este de aşteptat ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească în următoarea perioadă

0
295

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în contextul deschiderii noului an şcolar, se va face o evaluare a capacităţii spitalelor de pediatrie din ţară, pentru a se cunoaşte capacitatea acestora de a trata copiii diagnosticaţi cu COVID-19.

Acesta a mai adăugat că, având în vedere reluarea activităţii şcolilor, precum şi a restaurantelor şi instituţiilor de cultură, este de aşteptat ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească în următoarea perioadă.

„Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de deservire cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spitale, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie avută grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută şi implicit un număr mic de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical (…) În următoarea perioadă vom evalua şi spitalele de pediatrie pentru a putea avea şi capacitatea lor în eventualitatea creşterii numărului de cazuri odată cu deschiderea şcolilor”, a declarat ministrul Tătaru.

Articolul precedentRecomandare OMS: Testare pentru toate persoanele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19
Articolul următorGCS: 1.318 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 497 de pacienţi la ATI