Rector UMF Cluj: Implicarea studenților în activitatea DSP, un plus în devoltarea profesională

0
197

Un total de 120 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca s-au alăturat echipei de voluntari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj în vederea realizării anchetelor epidemiologice.

Vorbim astfel de un al doilea act de voluntariat, după ce în vară un număr de 10 studenți și rezidenți au fost alături de DSP Cluj.

”Este un răspuns al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj la solicitarea Direcției de Sănătate Publică care, în contextul creșterii numărului de cazuri în Cluj, a solicitat ajutorul Universității încă din vară când am trimis o primă tranșă de rezidenți și de studenți. Și pentru că aceștia au lucrat foarte bine și au adus un ajutor considerabil colegilor de la DSP au solicitat noi voluntari. Iar răspunsul pe care l-au dat studenții noștri a fost peste așteptări astfel încât 120 de studenți ai Facultății de Medicină participă voluntar la anchetele epidemiologice. (…) Suntem foarte mândri de răspunsul lor, mai ales că studenții au și școală în acelasi timp și își fac și obligațiile didactice”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, Rectorul UMF Cluj, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Înainte de începerea anchetelor epidemiologice, studenții sunt pregătiți de angajații de la DSP timp de cateva zile.

Potrivit rectorului UMF, astfel de activități îi ajută pe studenți atât în dezvoltarea profesională, cât și în cea personală.

”Îi ajută în primul rând ca medici, indiferent de specialitatea pe care o vor avea ei vor ști să facă anchete epidemiologice. Gândiți-vă ce experiență le oferă această participare și cred că este benefică indifferent de specialitatea pe care o vor allege și pentru dezvoltarea lor personală, nu doar profesională. Faptul că ajuți, că ai responsabilitate socială și ajuți comunitatea atunci când e nevoie este lăudabil și este o experiență ce nu trebuie evitată”, a mai declarat prof. dr. Anca Buzoianu.

Articolul precedentProiect de lege aprobat: Pacienții asigurați prin CNAS au dreptul la investigații de screening gratuite
Articolul următorMarcel Vela: Centru de transfuzie de sânge şi plasmă convalescentă în cadrul Spitalului Gerota