Record mondial: SUA, 1,35 de milioane de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi

0
35

Statele Unite ale Americii au înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19, într-o singură zi.

Luni, SUA au raportat 1,35 de milioane de noi infectări cu noul coronavirus, potrivit unei analize Reuters. Acest bilanț zilnic este cel mai mare înregistrat de vreo țară în pandemie.

Recordul anterior a fost înregistrat pe 3 ianuarie, când au fost raportate 1,03 milioane de cazuri noi. În fiecare zi de luni este înregistrat un număr mare de cazuri din cauza faptului că multe state nu raportează în weekend, potrivit sursei citate.

De asemenea, media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni. Astfel s-a ajuns la peste 700.000 de noi infectări pe zi.

Pe de altă parte, în SUA și numărul pacienților COVID spitalizați a atins un record istoric, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni, potrivit Reuters. Mai exact, vorbim de peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, peste recordul de 132.051 din ianuarie 2021.

Numărul deceselor este în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară, dar cifrele sunt similare cu cele înregistrate la începutul acestei ierni.

Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat că numărul mare de infecţii ar putea suprasolicita sistemul sanitar, chiar dacă varianta Omicron este potenţial mai puţin letală.

Luni, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a precizat că un vaccin anti-COVID-19 reproiectat să vizeze în mod specific varianta Omicron este probabil necesar. Acesta a mai adăugat că Pfizer ar putea avea unul gata de lansare până în luna martie.

 

Articolul precedentCEO-ul Pfizer, despre când va fi disponibil un vaccin adaptat la varianta Omicron
Articolul următorGCS a anunțat aproape 8.900 de cazuri de persoane pozitive și 43 de decese