Record de infectări cu SARS-CoV-2 în India: Aproape 350.000 de cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore

0
166

India a raportat, duminică, circa 350.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record mondial, iar autorităţile locale au decis să prelungească cu o săptămână lockdown-ul impus în capitala New Delhi, informează AFP.

Această ţară de 1,3 miliarde de locuitori, confruntată cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, a înregistrat duminică 349.691 de noi contaminări şi 2.767 de noi decese asociate COVID-19, un record naţional de la începutul pandemiei.

„Am decis să prelungim lockdown-ul pentru o săptămână”, a anunţat şeful Guvernului local din Delhi, Arvind Kejriwal. „Pierderile provocate de coronavirus continuă şi nu există răgaz”, a adăugat ofocialul.

Cu 20 de milioane de locuitori, capitala este metropola indiană cea mai afectată de epidemie. Un lockdown de o săptămână a fost impus în metropolă luni, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor, confruntate cu o gravă lipsă de oxigen.

În ultimele şapte zile, India a înregistrat peste două milioane de cazuri noi, o creştere de 58% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor colectate de AFP.

New Delhi nu este singura metropolă indiană în care este impus în prezent un lockdown.

Articolul precedentCNCAV: Peste 725.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech ajung, luni, în țară
Articolul următorUrsula von der Leyen: UE îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii Indiei de asistenţă sanitară