Record de cazuri noi de COVID-19 și de decese în India, pentru a doua zi consecutiv

0
52
Foto: etemaaddaily.com

Un nou record a fost atins vineri de India, pentru a doua zi consecutiv, în ceea ce privește numărul noi de cazuri de COVID-19 și de decese asociate acestei boli.

Mai exact, India a raportat vineri peste 330.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 2.263 de decese asociate COVID-19, potrivit Ministerului Sănătății din India, relatează Reuters.

De asemenea, oficialii din nordul și vestul Indiei, inclusiv din capitala New Delhi, au avertizat că majoritatea spitalelor sunt pline și că lipsește oxigenul.

Ad in title

Pe de altă parte, ministrul Sănătății din India atenționează că trebuie să se aibă grijă și cu numărul de cazuri din zonele rurale. ”Dacă se va răspândi acolo, atunci va fi scăpat de sub control”, a declarat oficialul.

Prim-ministrul Narendra Modi, al cărui guvern a fost criticat pentru relaxarea prea rapidă a măsurilor, s-a întâlnit cu miniștrii șefi ai celor mai afectate state.

Oficialul a mai spus că guvernul face un ”efort continuu” pentru a crește aprovizionarea cu oxigen. Astfel, Modi le-a cerut statelor să colaboreze pentru a satisface nevoile de medicamente și oxigen, mai scrie Reuters.

Articolul precedentUNICEF reafirmă nevoia de a creşte acoperirea vaccinală pentru copii
Articolul următorCîțu, despre vaccinuri: Reprezintă singura soluție de a depăși cu bine pandemia de COVID-19