Record de cazuri noi de COVID-19 în India, care a depășit 1 milion de îmbolnăviri

0
208

India a depăşit pragul de 1 milion de contaminări declarate cu noul coronavirus, raportând 34.956 de noi cazuri şi 687 de decese, cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, relevă datele publicate vineri de Ministerul Sănătăţii de la New Delhi, în condiţiile în care contagiunea s-a accelerat în oraşele mai mici şi în mediul rural după ridicarea unor ample restricţii sanitare.

A treia naţiune din lume ca număr de contaminări înregistrate, după SUA şi Brazilia, gigantul asiatic a raportat vineri 25.602 decese dintr-un total de 1.003.832 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate în cursul dimineţii de Ministerul Sănătăţii indian.

Răspândirea accelerată a coronavirusului a determinat autorităţile să reimpună restricţii sanitare pe plan local, inclusiv reintrarea în izolare pentru a încetini propagarea epidemiei de COVID-19, potrivit AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Contaminările s-au intensificat după ce India a început să relaxeze restricţiile la jumătatea lunii mai, când au fost reluate serviciile de transport pe plan intern şi s-au redeschis birourile şi pieţele comerciale.

Articolul precedentNelu Tătaru: Încă suntem pe o ascensiune ușoară
Articolul următorUnitate de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi am plasată la Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara