Recomandarea dr. Arafat: Mască şi pix de acasă, pentru cei care merg la vot

0
36
Foto: Facebook Guvernul României

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că este de preferat ca alegătorii să îşi aducă şi pixul de acasă, pentru a putea semna, pentru evitarea transmiterii infecţiilor.

„Pentru semnătură, da, poate să vină cu pixul de acasă şi să semneze cu pixul de acasă. Poate că este şi mai bine aşa ca să nu se transmită între membrul comisiei şi alegător. Deci este foarte bine”, a arătat şeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că este recomandat ca alegătorii să îşi aducă propria mască, în momentul în care se vor prezenta la secţia de votare, arătând însă că se vor putea asigura măşti şi pentru cei care nu au.

Ad in title

„Eu, din ce am înţeles, da, va putea să obţină o mască (alegătorul care nu are – n.r.), dar recomandarea totuşi este ca alegătorii să vină cu mască”, a spus Arafat, la finalul şedinţei de Guvern.

Arafat a menţionat că luni a avut loc întâlnirea online a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi că prin Hotărârea nr. 45 din 14 septembrie a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. De asemenea, au fost formulate mai multe propuneri privind: campania electorală, ziua votului, organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor.

 

Articolul precedentEXCLUSIV Pacienţii internaţi cu COVID-19, risc crescut de infecţii nosocomiale. Care sunt cauzele
Articolul următorCE a lansat un serviciu care conectează aplicaţiile mobile pentru depistarea contacţilor apropiaţi