in urma alegerii prof. univ. dr. Ioanel Sinescu in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, reactiile profesionistilor din domeniul medical nu au intarziat sa apara.

Prof. univ. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie:

„Alegerea rectorului dupa o perioada foarte lunga de votari si revotari este un castig pentru Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Astept ca tot ce a fost inserat in planul de management al domnului prof. univ. dr. Ioanel Sinescu sa se materializeze. il felicit pe domnul profesor Sinescu si imi doresc ca acesta sa reuseasca cresterea performantelor si prestigiului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila.

Cred ca la inceput de drum trebuie sa analizeze real care este logistica facultatii si a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, care se impune a fi modernizata. Aceasta, alaturi de oamenii care se vor implica va asigura o cercetare de calitate. Sper, de asemenea, in numele confratilor pneumologi ca ne va sprijini in demersurile noastre de a avea catedre de pneumologie si nu de pneumoftiziologie in toata tara, avand in vedere faptul ca aceasta specialitate are aceleasi valente si ecouri ca si cardiologia, medicina interna, etc”, a declarat pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Prof. univ. dr. Mircea Cinteza, seful Sectiei Cardiologie I, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti:

a€œEu am deplina convingere ca Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, care in acest moment a fost cotata ca cea mai performanta universitate de Medicina din Romania, si este pe locul 12 in clasificarea generala a universitatilor romanesti, poate sa aspire sa ocupe un loc mai convenabil intre universitatile clasate la nivel international. Domnul prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a promis ca se va ocupa de activitatea didactica, de activitatea de cercetare stiintifica ce arata capacitatea intelectuala a unei universitati si in acelasi timp este si sursa important de venituri, si evident de buna organizare a vietii profesionale.

Trebuie sa revada impreuna cu presedintele Universitatii noua organizare pe departamente si discipline, care a intrat in vigoare acum cateva saptamani, din nou ca o cerinta a legii invatamantului, si sa aiba grija ca aceasta organizare sa fie functionala. insa cel mai important lucru este sa negocieze cu Ministerul invatamantului posibilitatea de a fi scoase la concurs posture pentru ca exista o mare lipsa de personal.

Foarte important este sa fie activ impreuna cu ceilalti membri ai echipei la atragerea de proiecte de cercetare stiintifica, proiecte care sa fie bine finantate si sa existe posibilitatea ca membrii comunitatii medicale, care sunt aproape 2000, sa poata fi ajutati in a face si a redacta proiecte competitive”, a declarat pentru Sanatatea TV prof. univ. dr. Mircea Cinteza, seful Sectiei Cardiologie I, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Prof. univ. dr. Monica Pop, prorector UMF Carol Davila:

„in primul rand am respect pentru fiecare candidat. Sunt persoane serioase, cu experienta didactica si practica. Au ramas doar doi candidati. Cred ca amandoi meritau sa castige. Eu ma bucur pentru prof. univ. dr. Ioanel Sinescu. Cu prof. univ. dr. Ioanel Sinescu am lucrat ca prorectori, cred ca este o alegere buna. Universitatea a fost condusa foarte bine si pana acum, iar urmarea a fost ca a inceput sa creasca numarul studentilor.”

Prof. univ. dr. Mircea Beuran directorul departamentului de chirurgie in cadru UMF Carol Davila:

„il felicit pe prof. univ. dr. Ioanel Sinescu. ii felicit pe cei care au fost parteneri in pozitia de candidati pentru functia de rector la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. Speram intr-o activitate de modernizare a institutiei, de promovare a institutiei, mai multe posibilitati de formare a specialistilor, precum si la o atentie mai mare indreptata catre studenti. imi doresc ca noul rector sa echilibreze legea invatamantului, care sa se adapteze conditiilor nationale. Un invatamant superior de calitate inseamna o viitoare pregatire buna a rezidentilor. Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu trebuie sa pastreze cadrele didactice si sa asigure o finantare pentru cercetare”

Prof.univ.dr. Ovidiu Bajenaru, presedintele Societatii Romane de Neurologie:

a€œEste o personalitate a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila si cred ca are tot dreptul sa ocupe aceasta functie si speram sa indeplineasca lucrurile pe care le-a promis. Accentul principal la UMF Carol Davila trebuie pus pe cercetare. Trebuie gasita solutia pentru a gasi o baza de cercetare performanta pentru studenti si pentru profesori in toate universitatile din Romania, nu doar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. in Romania se vorbeste mult despre cercetare dar nu se aloca fonduri. in tara noastra, in acest moment nu avem baza necesara pentru cercetare”.

Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Urologie, Nefrologie si Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni, a fost ales rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, in urma alegerilor din data de 8 februarie 2012. Prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a obtinut 650 de voturi, iar contracandidatul sau, prof. univ. dr. Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti a obtinut 456 de voturi.