Președintele Colegiul Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a declarat, referitor la afirmațiile doctorului de familie din Câmpina, că medicii trebuie să vorbească tot timpul având ca argument principal medicina bazată pe dovezi științifice.

Reacția președintelui Colegiului Medicilor din România vine după ce un medic de familie din Câmpina a transmis la un curs susţinut în faţa unor elevi de clasa a XII-a că ”SARS-COV-2 este un virus modificat genetic în laborator de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică”.

„Ca medic, dar și ca părinte, consider că poziția domnului doctor din Câmpina nu este una conformă. Ca președinte al Colegiului Medicilor din România nu sunt de acord cu astfel de afirmații susținute în fața unor copii și va trebui, din punctul de vedere al codului deontologic, să verificăm dacă domnul doctor s-a încadrat în prevederile acestui act, având în vedere că dumnealui s-a exprimat în spațiul public și, probabil, a fost invitat în calitate de medic.
Sunt medic, părinte, dar și profesor care predă studenților. Consider că este și responsabilitatea reprezentanților școlilor, când adresează invitații unor persoane de a vorbi la „Școala Altfel”, să solicite invitaților un plan al lecției, astfel încât să existe cel puțin un filtru în fața unor informații care pot să nu fie conforme pentru a fi discutate și prezentate unor elevi, în strânsă concordanță și cu vârsta acestora. Ca medic, cred că domnul doctor a greșit profund, deoarece elevii, practic copii, care asistau la expunerea domnului doctor pot înțelege și extrapola inclusiv că vaccinarea, la modul general ca și proces de sănătate publică, poate avea anumite conotații. Să nu uităm că vaccinarea are un rol important în perioada copilăriei, atât pentru sănătatea copiilor, în particular, cât și pentru sănătatea publică, în general.Tot timpul medicii trebuie să vorbească având ca argument principal medicina bazată pe dovezi științifice.”, a declarat președintelui Colegiul Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu.