Reacția Colegiului Farmaciștilor față de scrisoarea semnată de mai mulți medici și farmaciști

0
195

Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) se alătură Colegiului Medicilor din România (CMR) în adoptarea poziției de delimitare totală față de mesajul scrisorii deschise lansate recent în spațiul public, semnate de mai mulți medici și farmaciști, oponenți ai măsurilor adoptate de Guvern pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

„În sprijinul poziției noastre, considerăm important să amintim apelul lansat de Consiliul UE la solidaritate europeană și responsabilitate, în condițiile în care
pandemia de COVID-19 afectează toate statele membre ale UE, COVID-19 fiind o boală extrem de infecțioasă: ‘În conformitate cu tratatele UE, statele membre sunt responsabile de adoptarea la nivel național a măsurilor de răspuns la pandemia de COVID-19, în special în ceea ce privește sistemele de sănătate naționale, repatrierea cetățenilor sau restricțiile impuse vieții publice’. ”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciștilor din România.

Reprezentanții CFR precizează că în contextul care evidențiază amenințarea, în continuare, a sănătății publice, de pandemia COVID-19, „susținem că lansarea scrisorii deschise, ai cărei semnatari sunt medici de diferite specialități și farmaciști, care critică măsurile adoptate de Guvernul României, măsuri ce se aliniază la raspunsul UE în acest context, este un act reprobabil, în total dezacord cu statutul și codul deontologic al medicului si al farmacistului.
Un profesionist din domeniul sănătății trebuie să se comporte cu cinste şi demnitate profesională şi să nu-și prejudicieze în niciun fel profesia sau să
submineze încrederea publică în aceasta. În perioada critică pe care o traversăm, este de așteptat ca personalul medicosanitar să acționeze în sensul unei abordări coordonate și unitare pentru siguranța sanitară colectivă!”

Articolul precedentVaccinarea antiCOVID: Europa rămâne cu mult în urma Statelor Unite
Articolul următorCarantină prelungită până pe 30 aprilie pentru cei care sosesc în Italia din alte state UE