Rata mondiala a mortalitatii infantile a scazut

0
172

Rata mondiala a mortalitatii infantile a scazut cu 28%, comparativ cu situatia inregistrata in anul 1990, anunta reprezentantii UNICEF. in tarile din Europa Centrala si de Est, America latina, estul Asiei si tarile Pacifice procentul de scaderea a ratei mortalitatii la copii a fost unul major: de 50%.

Cu toate acestea, UNICEF avertizeaza ca in unele tari procentul ratei de mortalitate infantila nu este cu foarte mult scazut. Astfel, in centrul si vestul Africii mortalitatea in cazul copiilor cu varste de pana la cinci ani s-a redus cu doar 18%. in aceeasi situatie se afla si Africa sub-sahariana si de sud-est unde procentul a scazut cu 21%, respectiv 26%.

Situatia cea mai dramatica este in Sierra Leone, tara cu cea mai mare rata de mortalitate infantila din lume, unde peste 25% din copii mor pana a atinge varsta de cinci ani.

Potrivit raportului UNICEF, anul trecut au murit 9,2 milioane de copii cu varste de pana la cinci ani, in toata lumea. Principala cauza a deceselor o reprezinta malnutritia, urmata de imbolnavirea de HIV-SIDA.

Totodata, UNICEF a avertizat in 2007 ca Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantie din tarile Uniunii Europene. Astfel, in tara noastra, 20 din 1000 de copii mor anual.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentPoluarea chimica naste copii obezi
Articolul următorZeci de operatii efectuate de medici americani la Botosani