Rafila: Trebuie găsită o soluție pentru ca Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța să își reia activitatea

0
32

Ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila, a declarat că situația de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde pe 1 octombrie s-a produs un incendiu, nu s-a schimbat de atunci, iar în urma evaluărilor s-a ajuns la concluzia că unitatea nu își poate desfășura activitatea în condiții de siguranță.

Ministrul a spus că trebuie găsită o soluție tranzitorie pentru ca Spitalul să își reia activitatea.

„Trebuie să știm să ne păstrăm profesioniștii în sănătate. O echipă foarte competentă, rodată să lucreze împreună, este în pericol în momentul de față să se dezintegreze. Dispersarea personalului acestui spital reprezintă un pericol pe termen mediu și lung. Acești oameni trebuie să aibă un spital în care să lucreze, să trateze pacienții. Problema legată de patologia infecțioasă este dincolo de pandemia COVID. Trebuie să salvăm oamenii de la forme complicate și de la deces, dar patologia infecțioasă va rămâne o problemă de sănătate publică, iar Constanța atât prin mărimea orașului și localizare are nevoie de o atfel de instituție. Aici a avut loc pe data de 1 octombrie un incendiu nefericit. Am vizitat spitalul. Din punct de vedere al circuitelor, al dotărilor cu medicamente, cu paturi de spital, grupuri sanitare nu s-a schimbat după incendiu, cu excepția unei zone distruse de incendiu. Ceea ce s-a schimbat a fost faptul că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare și se consideră că nu corespunde unor standarde care să permită reluare activității în condiții de siguranță. Aici nu s-au schimbat lucrurile față de perioada anterioară incendiului. Trebuie să găsim o soluție tranzitorie pentru ca acest spital să își reia activitatea, să existe un plan de conformare, un proiect de consolidare. Dar trebuie să conlucreze toate instituțiile statului”, a declarat ministrul Sănătății.

 

 

Articolul precedentBioNTech a dezvoltat o metodă de detectare rapidă a variantelor SARS-CoV-2 care prezintă îngrijorare
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre evoluția cazurilor COVID în România: Una dintre cele mai rapide creșteri din Europa