Rafila: În momentul de faţă ne pregătim să extindem, să profesionalizăm managementul spitalicesc

0
237

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat că este necesară „profesionalizarea” managementului spitalelor, precizând că va fi extins modul de pregătire a managerilor de spitale.

„Noi acum în PNRR am avut o ocazie să putem să facem nişte paşi pentru profesionalizarea managementului din spitale. Dincolo de faptul că şi în momentul de faţă cei care ocupă poziţia de manager de spital trebuie să absolve aceste cursuri de scurtă durată care au fost continuate de acest Institut de Management al Serviciilor de Sănătate, în momentul de faţă ne pregătim să extindem, să profesionalizăm managementul spitalicesc, adică aceste cursuri, care în momentul de faţă să spunem că sunt obligatorii şi îţi oferă noţiuni de bază, vom extinde modul de pregătire a managerilor de spitale şi ceea ce cred că este lucrul cel mai important este ca această pregătire de management să se facă periodic”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, luni seara, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului, managerii vor fi instruiţi periodic pentru a exista „continuitate a dezvoltării cunoştinţelor”.

„Este bine să te poţi instrui periodic întrucât să existe o continuitate a dezvoltării cunoştinţelor. Lucrurile se schimbă şi în economie, cu atât mai mult în sănătate. (…) Avem nevoie de depolitizarea numirilor din spitale. Asta înseamnă două lucruri: profesionalizarea pe de o parte şi ocuparea prin concurs a acestor posturi la spitale din România”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: România se află în a treia săptămână consecutivă de creştere abruptă a numărului de cazuri de gripă
Articolul următorSalvaţi Copiii România va extinde programul de combatere a mortalităţii infantile