Raed Arafat: Impactul bugetar al sectorului de urgență a fost anul trecut de 0,76% din PIB

0
392

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat că intervențiile de urgență din 2020 au reprezentat jumătate dintre toate intervențiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), concretizându-se în 8.463 de ore de zbor, peste 3 milioane de intervenții ale ambulanței, 3,2 milioane de pacienți în UPU.

„O intervenție a IGSU nu înseamnă o mașină, mersul la inundații poate însemna 300 de oameni implicați, mersul la un caz medical cu un singur pacient este tot o intervenție. Aceste cifre ascund în spatele lor un efort major și un număr major de ore de lucru care au fost implementate pe teren din toate sectoarele (…).Anul trecut s-au împlinit 30 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență Reanimare Descarcerare, pe care colegii noștri mai mult l-au sărbătorit muncind și făcându-și datoria și uneori căzând chiar victimele SARS-CoV-2″, a declarat șeful DSU.

Secretarul de stat în MAI a spus că impactul bugetar al sectorului de urgență a fost anul trecut de 0,76% din PIB, față de 0,61% cât a fost în 2019.

” În 2019, impactul bugetar al sectorului de urgență a fost 0,61% din PIB. În 2020, în condițiile în care PIB-ul a avut o scădere de aproximativ 4 – 5%, este de 0,76% din PIB. Creșterea reală, ca și sumă, este de 15%”, a declarat dr. Raed Arafat, în cadrul prezentării Raportului de Activitate al Departamentului pentru Situații de Urgență și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia, aferent anului 2020.

Articolul precedentCoronavirus: Un studiu israelian arată că ozonul poate dezinfecta suprafeţele contaminate
Articolul următorDr. Raed Arafat, despre câte persoane au solicitat în 2020 testare pentru COVID-19 prin ambulanţă