Raed Arafat, despre până la ce oră va fi permisă circulația și magazinele deschise

0
5

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a prezentat măsurile care au fost adoptate în urma şedinţei de Guvern.

Astfel, potrivit lui Raed Arafat, referitor la intervalul orar în care este permisă circulaţia, unde incidenţa este peste 4 la mie în ultimele 14 zile, în timpul week-endului vineri, sâmbătă, duminică, circulaţia să fie permisă doar până la ora 20.00, iar pentru operatorii economici activitatea să fie redusă până la ora 18.00. Revenirea asupra acestor măsuri se face când se revine sub 3,5 la mie.

De asemenea, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii. Se revine asupra măsurii când rata scade sub 7 la mie.

Totodată, Arafat a spus că sălile de fitness vor avea activitatea suspendată când se depăşeşte rata de infectare de 4 la mie şi se va reveni când scade sub 3,5 la mie.

Dr. Raed Arafat a anunțat că a fost actualizată şi lista ţărilor pentru care la întoarcerea în România, este necesară carantina, iar Marea Britanie nu se mai află pe această listă.

„A fost aprobată lista ţărilor sau zonelor sau teritoriilor care sunt cu risc epidemiologic ridicat (…) iar noutatea aici este că Marea Britanie nu se mai află pe această listă. Deci se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România”, a declarat Arafat.

Articolul precedentComitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă vineri
Articolul următorMinistrul Sănătăţii a explicat cum va fi raportată incidenţa cazurilor de COVID-19