Raceala si gripa nu se trateaza cu antibiotice!

0
165

Antibioticele s-au dovedit a fi ineficiente impotriva racelii si gripei. Acest tip de medicamente inregistreaza rezultate eficiente numai impotriva infectiilor bacteriene.

Este bine de stiut ca antibioticele nu impiedica bacteriile sa se transmita la alte persoane si ca produc reactii adverse, a explicat Adrian Streinu-Cercel, cu ocazia Zilei Europene a Informarii despre Antibiotice.

Consiliul Europei a hotarat ca din acest an, pe 18 noiembrie sa fie sarbatorita, in toate statele membre, Ziua Europeana a Informarii despre Antibiotice.

Conform statisticilor realizate la nivel european, aproape 70% dintre persoanele care racesc iau antibiotice pentru a se trata. Primul raport epidemiologic la nivel european, realizat in 2007, arata ca numarul bacteriilor rezistente la antibiotice este in crestere. De asemenea, in Romania, se constata ca aproximativ 30% din pacientii care se interneaza in spitale sufera de infectii cu germeni foarte rezistenti la antibiotice.

Medicii avertizeaza ca supradozarea sau administrarea gresita a antibioticelor poate determina aparitia si dezvoltarea unor bacterii rezistente la aceasta categorie de medicamente. Astfel, la o viitoare imbolnavire, antibioticele risca sa nu mai fie eficiente.

Articolul precedentBaby Expo va asteapta la editia a 13-a de iarna!
Articolul următorMS atentioneaza asupra importantei vaccinarii impotriva cancerului de col uterin