Provincia canadiană Quebec a intrat în al doilea val al pandemiei de COVID-19

0
207

Provincia canadiană Quebec, cea mai afectată de pandemia noului coronavirus, a intrat „în al doilea val”, a avertizat luni directorul naţional al sănătăţii publice, Horacio Arruda.

Quebec, o provincie cu peste opt milioane de locuitori, a înregistrat 586 de cazuri noi într-o singură zi, un bilanţ fără precedent de la sfârşitul lunii mai. Numărul pacienţilor noi, care la sfârşitul lunii august nu depăşea suta, a fost în continuă creştere, dar numărul deceselor a rămas stabil, cu un bilanţ zilnic de 0-6 cazuri.

„Suntem în al doilea val„, a avertizat dr. Horacio Arruda, care s-a declarat „foarte, foarte, foarte îngrijorat de situaţie. Acest al doilea val l-am putea transforma într-un val mai mic decât ceea ce am experimentat anterior; dar dacă nu facem eforturi, acesta poate fi chiar mai mare decât primulDacă vrem să petrecem Crăciunul cât mai calm, oamenii trebuie să colaboreze. Situaţia este serioasă peste tot în Quebec”.

Autorităţile au sfătuit locuitorii provinciei să limiteze cât de mult pot contactul pentru a preveni răspândirea virusului, precum şi să evite petrecerile şi adunările private, relatează AFP, citată de Agerpres.

Duminică, adunările private permise în interiorul apartamentelor au trecut de la 10 la 6 persoane, în timp ce Montreal şi Quebec, cele două oraşe principale ale provinciei, au intrat în stare de alertă portocalie.

În provincia învecinată Ontario, cea mai populată din Canada, s-au înregistrat 425 de noi cazuri.

Canada a înregistrat luni un bilanţ total de peste 144.000 de cazuri de contaminare cu COVID-19 şi 9.260 de decese.

Articolul precedentNelu Tătaru, detalii despre Spitalul Regional de Urgenţă Cluj
Articolul următorEpuizarea și stresul au crescut numărul cadrelor medicale din Sibiu care apelează la psiholog sau psihiatru