Proteste în Germania și Varșovia față de măsurile anticoronavirus

0
5

Mii de persoane care se opun măsurilor restrictive care au ca scop stoparea propagării coronavirusului au manifestat, sâmbătă, în mai multe oraşe ale Germaniei, dar şi la Varşovia, relatează AFP, potrivit presei internaționale.

Aproximativ 10.000 de manifestanţi s-au strâns la Munchen, un număr dublu faţă de estimările organizatorilor. Principalul protest a trebuit să fie întrerupt după nici o oră, deoarece nu erau respectate regulile de distanţare şi participanţii nu purtau măşti.

Şi în alte oraşe ale Germaniei s-a protestat, la Hanovra şi la Wiesbaden ieşind în stradă câte cel puţin 1.000 de manifestanţi.

Protestatarii au criticat măsurile luate de guvern în contextul pandemiei. “Nu mai avem legea fundamentală, ci o lege care protejează de infecţii şi sub acoperirea acestei legi ni se iau libertăţile fundamentale”, a afirmat Evam o manifestantă în vârstă de 50 de ani.

Apărută la Stuttgart, mişcarea organizează din aprilie manifestaţii împotriva restricţiilor legate de pandemie. Printre adepţii mişcării se numără persoane care se caracterizează ca fiind oameni care “gândesc liber”, militanţi antivaccinuri, dar şi simpatizanţi de extremă dreapta.

La Varşovia, în Polonia, au protestat câteva sute de oameni. Aceştia au scandat: “Gata cu minciunile!”. “Fără măşti” şi “Libertate, libertate”.

De asemenea, manifestanţii au ţinut un minut de reculegere în memoria celor care au murit din cauza blocării serviciilor medicale din cauza pandemiei.

Articolul precedentStudiile pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirusului au fost reluate de AstraZeneca
Articolul următorPrimele cazuri de coronavirus în unități de învățământ din București