Protest studentesc in fata Prefecturii Cluj

0
175

Peste 100 de studenti absolventi si rezidenti au protestat in fata Prefecturii Cluj, principalele nemultumiri fiind legate de numarul redus al locurilor la rezidentiat si salariile mici ale rezidentilor.

Unul dintre studentii absolventi ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” a declarat ca, fata de anul trecut, numarul locurilor la rezidentiat a fost redus cu 1000 de locuri pe post, desi centrele universitare au anuntat ca au capacitatea de a pregati studentii.

Rezidentii sunt obligati, ca pe durata rezidentiatului, sa lucreze cinci ani in anumite spitale, impuse de stat. Cu alte cuvinte, medicii rezidenti sunt revoltati ca nu au dreptul de a-si alege singuri spitalele in care sa lucreze.

Protestatarii cer, printre altele, conditii de munca adecvate activitatii medicale prestate, un salariu minim net de 1800 de lei, servicii medicale gratuite pentru medici si rudele lor de gradul I, plata orelor suplimentare efectuate in timpul specializarii, in functie de numarul acestora, cate o zi libera dupa fiecare garda, decontarea chiriilor si a transportului public in interes de serviciu.

Articolul precedent„Medicul de familie nu este singurul vinovat!”
Articolul următorUn nou tratament de profilaxie pentru prematuri