Propolisul este un excelent medicament, un remediu impotriva durerilor de gat, problemelor intestinale si protejeaza dantura. in primul rand, propolisul ajuta la intarirea imunitatii. Mai exact, propolisul stimuleaza formarea de anticorpi prin intermediul carora se realizaza rezistenta organismului in fata numeroaselor boli.

Propolisul este un remediu eficient in durerile de gat. Tinctura de propolis actioneaza la nivelul cailor respiratorii, prin dezinfectarea acestora si previne complicatiile racelilor. in cazul persoanelor cu probleme intestinale, cu gastrita sau ulcer, propolisul ajuta la ameliorarea simptomelor date de aceste afectiuni. Studiile realizate la inceputul anilor 2000 au aratat ca pacientii care au urmat un tratament cu propolis au raspuns favorabil la acesta. De asemenea, propolisul grabeste vindecarea mucoasei stomacului si reduce hiperaciditatea.

Pe de alta parte, propolisul este recomandat de catre medicii stomatologi, mai ales dupa interventiile chirurgicale orale , deoarece propolisul grabeste vindecarea ranilor si are efect antibacterian. Oamenii de stiinta au demonstrat ca propolisul previne cariile dentare si ajuta la eliminarea abceselor dentare.

Totodata, s-a ajuns la concluzia ca propolisul creste eficienta antibioticilor, astfel, oamenii care urmeaza un tratament cu antibiotice sunt sfatuiti sa-si administreze in paralel, pastile cu extract de propolis.