in anul 2012 posturile vacante din sistemul sanitar ar putea fi deblocate, angajarile urmand sa fie facute cu conditia incadrarii in cheltuielile de personal aprobate, potrivit unui proiect de hotarare al Ministerului Sanatatii.

Conform prevederilor din proiectul de hotarare privind ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar in 2012 se pot scoate la concurs posturile vacante , numai daca se incadreaza in cheltuielile de personal aprobate. Astfel vor putea fi deblocate posturi ale personalului de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar si personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare, posturile vacante unice ale celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, functiilor de conducere si posturilor vacante din structura directiilor de sanatate publica si a Ministerului Sanatatii.

Astfel prin acest act normativ fiecare conducator de unitate are posibilitatea sa stabileasca posturile absolut necesare a fi ocupate prin concurs, in functie de situatia concreta existenta, in functie de categoriile de personal absolut necesare si de posibilitatile financiare existente.

Totodata initiatorii proiectului de act normativ mai precizeaza ca exista locuri de munca in care lipsa personalului de specialitate , intr-o specialitate sau profil poate determina nefunctionalitatea acestuia.

Deoarece proiectul se aplica atat unitatilor din reteaua Ministerului Sanatatii, cat si unitatilor sanitare din subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie , din subordinea Academiei Romane, Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, precum si unitatilor si structurilor sanitare al caror management a fost transferat catre autoritatile administratiei publice locale, Proiectul de Hotarare va fi in dezbatere publica pana pe 10 februarie 2012.