Proiecte pentru testarea elevilor, cadrelor didactice, personalului medical şi angajaţilor STB, în dezbaterea CGMB

0
82

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată trei proiecte de hotărâre care vizează testarea copiilor din unităţile de învăţământ din Bucureşti, a cadrelor didactice, a personalului medical, precum şi a angajaţilor STB, valoarea totală a măsurii fiind de peste 55 de milioane de lei.

Astfel, proiectul „Şcoli sănătoase în Bucureşti” vizează acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 de lei/beneficiar ce va fi decontat unităţilor de specialitate în testare RTC-PCR afiliate proiectului, pentru un număr de 250.000 de elevi, ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal aflate pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Proiectul va avea un buget de 50 de milioane de lei.

Potrivit notei de fundamentare, beneficiarii vor fi elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 în unităţile de învăţământ de pe raza Municipiului Bucureşti care manifestă simptome de îmbolnăvire precum febră, tuse, strănuturi repetate, roşu în gât, la triajul epidemiologic realizat de către personalul medical al instituţiei de învăţământ.

Un alt proiect care urmează să fie supus dezbaterii CGMB se numeşte „Testare pentru depistarea anticorpilor COVID-19”. Acesta vizează testarea unui număr de 60.600 de beneficiari formaţi din personalul medical şi auxiliar, cadre didactice şi personal auxiliar, lucrători din transportul public, ce-şi desfăşoară activitatea pe raza Municipiului Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testelor serologice ce detectează răspunsul imun al organismului uman la infecţia cu noul coronavirus.

Bugetul proiectului este de 1.333.200 lei, iar Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va fi mandatată să achiziţioneze şi să pună la dispoziţia unităţilor de testare testele respective. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii CGMB, ASSMB va elabora protocolul privind recoltarea testelor serologice, relatează Agerpres.

Printre cei 60.600 de beneficiari preconizaţi se numără: 8.500 persoane care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare aflate în administrarea ASSMB, 17.000 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare aflate în administrarea Ministerului Sănătăţii, 24.000 de cadre didactice şi personal auxiliar din unităţile de învăţământ de pe raza Capitalei, 11.000 de angajaţi STB.

Cel de-al treilea proiect vizează modificarea programului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, prin suplimentarea numărului de beneficiari de la 3.000 la 27.000. De asemenea, printre beneficiari, faţă de categoriile prevăzute anterior, a fost introdus şi personalul din învăţământ.

Astfel, vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 200 lei: angajaţii farmaciilor, angajaţii din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţii mass media, angajaţii firmelor de curierat, personalul didactic şi personalul auxiliar ce îşi desfăşoară activitatea în unităţile de învăţământ din ciclul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din Municipiul Bucureşti, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Bugetul alocat proiectului, care avea iniţial o valoare de 633.000 lei, ar urma să fie majorat la 5.442.000 lei, în şedinţa de luni.

Articolul precedentSalvaţi Copiii, despre numărul şcolilor care au cabinet medical cu personal de specialitate
Articolul următorNelu Tătaru: Există câteva cazuri de reinfectare cu noul coronavirus la nivelul României