Programul de testare universala va scadea numarul infectatilor cu HIV

0
178

Testarea anuala de HIV/SIDA a tuturor persoanelor de peste 15 ani, urmata de tratament imediat pentru cei diagnosticati, ar putea reduce numarul persoanelor seropozitive cu 95%. Testarea universala pentru depistarea virusului HIV ar putea deveni un control medical de rutina.

Diagnosticarea intr-un stadiu incipient al bolii si tratamentul imediat cu medicamente antiretrovirale va duce la scaderea ratei de incidenta HIV/SIDA de la 20 la mie, la 1 la mie, in doar zece ani.

Conform statisticilor, in lume exista 33,2 milioane de persoane care traiesc cu virusul HIV/SIDA, din care peste 420.000 de copii au fost infectati numai in anul 2007. in Romania sunt inregistrate peste 11.000 de cazuri, din care peste 8000 sunt tineri.

Marti, doi decembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta anti SIDA, in Piata Universitatii din Capitala va fi montat un panou urias pe care va fi scris, cu sute de prezervative, cuvantul SIDA, iar fiecare persoana care va trece pe langa panou va fi invitata de voluntarii Crucii Rosii sa dezlipeasca cate un prezervativ. Acesta este un exercitiu simbolic, care are ca scop, atragerea unui numar cat mai mare de persoane si, pana la sfarsitul zilei, cuvantul SIDA sa fie sters de pe panou.

Actiunea face parte din campania „Adevarul despre SIDA, Transmite-l mai departe!”, o campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA, initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Articolul precedentCancerul de piele, diagnosticat in 20 de secunde
Articolul următorMedicii cu realizari deosebite vor fi premiati la Gala SanatateaTV!