Programul de pregatire a medicilor in cardiologia pediatrica lipseste

0
163

in Romania nu exista niciun centru de pregatire a medicilor specialisti in cardiologia pediatrica, a declarat prof. univ. dr. Rodica Toganel de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, in cadrul celui de-al III-lea Simpozion National de Cardiologie Pediatrica.

„Din pacate, colegii mai tineri nu au avut sansa pe care am avut-o eu, in urma cu foarte multi ani, cand a fost posibila obtinerea unei a doua specialitati, pe langa pediatrie, specialitatea de cardiologie. De ani buni incoace nu mai exista posibilitatea obtinerii celei de-a doua specialitati, nici a specializarii in cardiologie pediatrica. Nu este niciun program de pregatire a medicilor in cardiologia pediatrica. Am facut demersuri la MSP, un curriculum pentru instituirea acestui program de invatamant cu cuprinderea centrelor importante din tara, unde exista interes pentru aceasta patologie, ma gandesc la Bucuresti, Iasi, Timisoara. inca nu am primit un raspuns”, a precizat Rodica Toganel.

Ea a spus ca simpozionul de la Targu Mures este singura ocazie de intalnire a cardiologilor pediatri sau a pediatrilor care lucreaza in domeniul cardiologiei pediatrice.

„Simpozionul are si un caracter educational de formare a noastra neexistand alte posibilitati pentru cei care sunt interesati si lucreaza. Sunt foarte multi colegi care, prin eforturi proprii, au fost afara si au invatat. E foarte atractiva aceasta latura a pediatriei, dar, din pacate, nu e sprijinita privind formarea”, a sustinut Rodica Toganel.

Potrivit acesteia, centrul de la Targu Mures reprezinta practic cardiologia pediatrica si chirurgia cardiovasculara pediatrica din Romania, fiind singura clinica in domeniu din tara.

Sursa: Agerpres

Articolul precedent„Medicul de familie nu este singurul vinovat!”
Articolul următorUn nou tratament de profilaxie pentru prematuri