Program de guvernare: Reabilitarea de urgență secțiilor de boli infecțioase afectate de incidente majore

0
62

Printre obiectivele programului de guvernare în domeniul Sănătății, se numără prioritizarea investițiilor în structura secțiilor boli infecțioase și ATI, pentru creșterea siguranței pacienților, mai ales prin redimensionarea rețelelor de furnizare a energiei electrice și a oxigenului, precum și reabilitarea de urgență secțiilor de boli infecțioase afectate de incidente majore.

Investiții de urgență:

  • Prioritizarea investițiilor în structura secțiilor boli infecțioase și ATI, pentru creșterea siguranței pacienților, mai ales prin redimensionarea rețelelor de furnizare a energiei electrice și a oxigenului; reabilitarea de urgență secțiilor de boli infecțioase afectate de incidente majore (Matei Balș, Constanța).
  • Asigurarea sprijinului financiar, dacă este solicitat, pentru furnizorii de oxigen ai unităților sanitare.
  • Sprijinirea producătorilor din industria farmaceutică din România prin măsuri administrative sau fiscale.

În ceea ce privește resursele umane în sănătate, este prevăzută  posibilitatea transformării contractelor temporare ale personalului medical angajat în unitățile care tratează pacienți COVID în contracte permanente.

De asemenea, programul de guvernare cuprinde:

  • Creșterea numărului de locuri în specialitățile deficitare (ATI, boli infecțioase, epidemiologie, pneumologie).
  • Parteneriat cu organizațiile profesionale (CMR, OAMGMAMR) și cu universitățile/ facultățile de medicină pentru sprijinul personalului din unități sanitare și DSP (studenți, rezidenți).
  • Parteneriat de încredere cu mediul universitar medical ca furnizor de instruire și resurse umane înalt calificate și pol de referință în practica medicală.

 

Articolul precedentProgram de guvernare: Acces la medicație antivirală pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis
Articolul următorProgram de guvernare: Creșterea numărului de locuri alocate specialității de medicină de familie