Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, despre concurența de la examenul de intrare în rezidențiat

0
1542

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, președintele Comisiei Centrale Naționale de Rezidențiat, rectorul UMF „Carol Davila” București, a declarat ca anul acesta, la examenul de intrare în rezidențiat concurența cea mai mare a fost la Farmacie, unde s-au înscris patru candidați pe loc, urmată de Medicină Dentară, cu doi candidați pe loc, și Medicină, cu 1,5 candidați pe loc.

„Există o concurență foarte mare la Farmacie, sunt patru pe loc, la medicină dentară, doi pe loc, iar la medicină 1,5 pe loc. După acest examen, cei care obțin peste 60% din cea mai mare medie la profilul respectiv sunt declarați admiși. Locurile sunt limitate, dar există posibilitatea, doar la medicină, de suplimentare. Se va suplimenta la acele specialități care sunt deficitare. Unii au calculat că numărul de locuri ar fi mai puține decât anul trecut. Anul trecut, s-a suplimentat destul de mult, iar în plus, atunci când au calculat la anestezie și terapie intensivă nu au calculat locurile la cei care dau examenul pe post. Cu siguranță, se va suplimenta după ce se va termina examenul. Sperăm să aibă rezultate foarte bune, să fie mai mulți peste acea limită de 60% din media cea mai mare”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga.

Acesta și-a exprimat speranța ca noua bibliografie pentru examenul de intrare în rezidențiat să reprezinte o nouă posibilitate mai bună de pregătire, în vederea obținerii unui rezultat bun la concurs.

„Sperăm ca acestă nouă bibliografie să reprezinte o nouă posibilitate de pregătire mai bună în vederea obținerii unui rezultat bun și includerea în rezidențiat a celor care susțin examenul de rezidențiat. Feedback-urile legate de bibliografia folosită la acest examen au fost bune”, a adăugat rectorul UMF „Carol Davila” București.

Un număr de 12.564 de candidaţi s-au înscris anul acesta la concursul de intrare în Rezidenţiat, organizat duminică.

Candidaţii au concurat pe 6.311 locuri şi posturi pe cele trei domenii de pregătire: 3.942 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 1.190 locuri pentru medicină dentară şi 1.087 locuri pentru farmacie, precum şi 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie.

În luna octombrie, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 439 cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat.

Articolul precedentAttila: Din punct de vedere legal, există posibilitatea suplimentării numărului de locuri la rezidențiat
Articolul următorProf.Dr.Poiană:UMF „Carol Davila” își deschide porțile pentru o nouă promoție de medici rezidenți