Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga: La Medecină, întotdeauna concurența a fost foarte mare

0
64

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a înregistrat anul acesta un nou record  privind numărul de candidaţi înscrişi la examenul de admitere.

„Avem cu 101 mai mulți candidați decât anul trecut, în condițiile în care la examenul de bacalaureat de anul acesta s-au prezentat mai puțini elevi. La Medecină, întotdeauna concurența a fost foarte mare. Printre candidații de anul acesta se numără și 13 elevi care au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat, 513 cu medii între 9,50-9,99 și 997 de candidați cu note între 9,00 şi 9,49, la bacalaureat. Așadar, o calitatea deosebită a candidaților noștri. De asemenea, sunt și 32 de olimpici care au optat pentru Facultatea noastră, desigur că ei nu mai dau examenul de admitere”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 595 de candidaţi/213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 122 de candidaţi/121 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 345 de candidaţi/192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi rromilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

„Anul acesta a fost redeschisă și Secția de Moașe, din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală, după doi ani în care a fost închisă. Sunt 15 locuri disponibile și 15 candidați înscriși”, a mai spus Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Şi la această sesiune de examen pentru studii de licență la  Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti au fost respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19.

„Nu am condiționat accesul candidaților în sălile de examen de prezentarea unui test COVID negativ ori a dovezii de vaccinare, întrucât respectăm măsurile de distanțare socială, este obligatorie purtarea măștii de protecție. În plus, avem toate posibilitățile de dezinfecție în interior”, a mai precizat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Prof. Univ. Dr Viorel Jinga, a precizat că la această universitate 89% dintre studenţi sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Articolul precedentCîmpeanu: Regulile de protecţie sanitară vor fi păstrate şi respectate în şcoli. Masca rămâne obligatorie
Articolul următorDoi soți din Arad, diagnosticați de botulism. Tratamentul nu există în România