Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie, a declarat, luni seară, că femeile însărcinate se pot vaccina împotriva COVID-19.

„Datele care au ajuns, până acum, la noi, arată foarte clar că riscul unei femei însărcinate, care face COVID-19, de a ajunge în Terapie Intensivă, de a ajunge să fie intubată sau de deces este mult mai mare decât în cazul unei femei care nu este însărcinată”, a explicat Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie.

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu a mai precizat că, până acum, zeci de mii de femei însărcinate s-au vaccinat în Statele Unite.

Totodată, medicul a explicat că și femeile care își doresc să rămână însărcinate se pot vaccina cu cele două doze anti-COVID-19.

„Este bine să facă vaccinarea înainte de a rămâne însărcinate. Chair dacă rămân însărcinate în intervalul dintre prima doză de vaccin și rapel, nu este un motiv de îngrijorare sau de întrerupere de sarcină”, a mai precizat Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie.

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu: Și femeile care alăptează se pot vaccina anti-COVID-19

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu a explicat că nu există contraindicație de vaccinare anti-COVID-19 în cazul femeilor care alăptează.

„Și femeia care alăptează se poate vaccina. Dacă s-a vaccinat în sarcină, cu atât mai bine, are anticorpi, trec în lapte, ajung la bebeluș și îi asigură imunitatea”, a mai spus Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie.

Întrebat dacă vaccinul împotriva COVID-19 poate duce la infertilitate, Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu a explicat că „nu avem o problemă cu vaccinul în ceea ce privește infertilitatea.”

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului “Întrebări și răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Evenimentul este cel mai recent dintr-o serie de conferințe organizate de CMR pe această temă.

Pentru participarea la eveniment au fost selectați medici din numeroase specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării anti-COVID-19.