Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan, noul președinte al ROMTRANSPLANT

0
88
Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan foto: facebook/ Chirurgie cardiovasculară Floreasca
Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan – coordonatorul Programului de Transplant Cardiac din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic de Urgență București – a fost ales recent în funcția de președinte în exercițiu al ROMTRANSPLANT, potrivit unui comunicat al instituției.
“Sunt onorat de alegerea în calitate de Președinte al ROMTRANSPLANT, ca o continuare a eforturilor echipei noastre de reactivare a activității de transplant cardiac în cadrul clinicii pe care o conduc la SCUB. Din martie 2021, când am preluat conducerea clinicii, am realizat deja un număr de 8 transplanturi, activitate care nu ar fi posibilă fără colaborarea tuturor echipelor implicate în prelevarea și transportul grefei, pregătirea și monitorizarea receptorului și realizarea intervenției propriuzise.
De asemenea suntem de fiecare dată recunoscători familiilor care, prin acordul lor, fac posibilă această nouă șansă la viață, pentru fiecare pacient transplantat din România“ – a transmis, cu acest prilej, reputatul specialist.

Obiectivele și activitățile ROMTRANSPLANT

Asociația ROMTRANSPLANT, afiliată societății europene de profil – EUROPEAN SOCIETY FOR ORGAN TRANSPLANTATION – are ca scop principal îmbunătățirea asistenței medicale a pacienților cu diverse insuficiențe organice, transplantabili, din România, pe baza extinderii colaborării între toți specialiştii implicaţi în acest domeniu.
Printre obiectivele organizației se numără promovarea și informarea cu privire la activitatea de transplant, educaţia medicală continuă a specialiştilor în chirurgia de transplant prin programe de profil, utilizarea adecvată, etică și morală a organelor și țesuturilor recoltate, îmbunătățirea calității actului medical în domeniul transplantului, favorizând dezvoltarea centrelor specifice de activitate în acest domeniu, precum și crearea unor sisteme adecvate de pregătire și cercetare în domeniu, cu acordul autorităților competente.

Horațiu Moldovan, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România

Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan a fost confirmat recent Membru Corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România, ca o recunoaștere a contribuțiilor profesionale și universitar – academice și a dezvoltării specialității de chirurgie cardiovasculară, în special în domeniul chirurgiei aortice și a transplantului cardiac în țara noastră.
Academia Oamenilor de Știință din România este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Știinte din România (1935 – 1948) și al Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată în 1956, care în 1996 și-a schimbat titulatura în Academia Oamenilor de Știință din România, sub conducerea distinsului profesor Vasile Cândea. Printre membrii de onoare ai AOSR s-au numărat și laureați ai premiului Nobel: Louis de Broglie, Max Born, Paul Sabatier și George Emil Palade.
Articolul precedentSpecialiștii vă sfătuiesc să vorbiți cât mai mult cu bebelușii. Iată de ce
Articolul următorUMF Târgu Mureș, gazda unui eveniment cultural internațional unic la nivel de concept