Prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Contribuția femeilor medic este neprețuită în îngrijirea și tratarea pacienților, iar meritul lor trebuie recunoscut

0
78

Contributia femeilor medic este neprețuită în ingrijirea și tratarea pacienților, iar meritul lor trebuie recunoscut și apreciat, subliniază prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), în contextul Zilei Internaționale a Femeii. „Să luptăm cu toții pentru egalitatea de șanse a femeilor în Sănătate!”, transmite președintele CMMB.

„8 Martie, o zi în care femeia este în prim plan și apreciată pentru contribuția sa în societate, indiferent de domeniul în care activează. În această zi, este important să ne amintim și de lupta femeilor pentru egalitatea de șanse și drepturi egale în toate domeniile, inclusiv în sănătate”, potrivit unui mesaj transmis de președintele CMMB.

Femeile au facut progrese semnificative în sănătate, de la personalitățile medicale feminine care au pus bazele sau au contribuit la dezvoltarea în medicina modernă, la femeile medic ale zilelor noastre, menționează prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

„Contribuția femeilor medic este neprețuită în îngrijirea și tratarea pacienților, iar meritul lor trebuie recunoscut și apreciat. Chiar dacă încă ne lovim de prejudecăți și nenumărate provocări, egalitatea de șanse și drepturi egale sunt principii fundamentale care trebuie sa fie aplicate într-o societate modernă, în toate domeniile, implicit în medicină. Femeile medic sunt un exemplu inspirațional de perseverență și devotament pentru comunitatea lor”,spune prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Prședintele CMMB transmite un mesaj de apreciere și recunoștință, tuturor doamnelor și domnișoarelor din medicina românească.

„Egalitatea între femei și bărbați reprezintă un drept fundamental și o valoare comună la nivelul Uniunii Europene”, potrivit mesajului citat.

Articolul precedentCNAS, despre disfuncționalitățile Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) în accesarea aplicaţiei de interogare a calităţii de asigurat
Articolul următorZiua mondială a rinichiului: Boala cronică de rinichi, o afecțiune progresivă, caracterizată prin scăderea funcţiei renale