Profesorul universitar dr. Ancăr Virgiliu, şef al Clinicii de obstetrică-ginecologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon, a încetat din viaţă, marţi.

Născut în 1944, prof. univ. dr Ancăr Virgiliu a fost distins cu premiul Academiei Române (1980, 2003) şi Premiul Marie Curie (2006).

De asemenea, a fost membru al Academiei de Ştiinţe din New York şi preşedintele Asociaţiei Naţionale de Obstetrică Ginecologie din România.

Prof. dr. Ştefan Cristea, coleg cu dr. Ancăr Virgiliu la Spitalul Sfântul Pantelimon, a afirmat pentru Sănătatea TV şi RoHealthReview, că în urmă cu zece ani, când a venit în unitatea medicală, profesorul Ancăr era o figură emblematică a spitalului.

“Dr. Ancăr Virgiliu a condus cu mare profesionalism clinica de obstetrică-ginecologie şi este un stâlp important al chirurgiei ginecologice din România. Pentru noi, ca spital de urgenţă, pierderea acestui coleg, ce era retras la pensie de mai mulţi ani, este o pierdere grea. Suntem alături de familie, de clinicile de obstetrică-ginecologie care cred că resimt cu greutate această pierdere”, a declarat prof. dr. Ştefan Cristea.