Prof. univ. dr. Amorin Popa: Punctul vulnerabil al reformei sanitare este medicul de familie

0
51

Reforma in sistemul de sanatate este mai mult decat necesara, iar aceasta ar fi trebuit sa inceapa cu medicul de familie. insa in opinia unor specialisti, medicul de familie pare sa fie uitat de reforma, aceasta devenind un punct vulnerabil.

a€œNu stiu de ce reforma sanitara a uitat de medicul de familie, desi peste tot in lume, acum 20 de ani, reforma in sanatate trebuia sa inceapa cu medicul de familie. Medicii nostri de familie sunt total neinformati profesional, total dezinteresati de fenomenul stiintific, nu raspund la chemarile legate de permanenta. Probabil ca ministrul si ministerul care va reusi sa integreze medicul de familie, probabil cu forta in acest moment, intr-un sistem rational sanitar va aduce o mare contributie la asistenta persoanelor bolnave”, a declarat pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Amorin Popa, presedintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sanatatii, in cadrul celui de-al 9 lea Congres al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, desfasurat la Oradea.

Totodata, specialistul este de parere ca eliberarea a cate o reteta gratuita fiecarui bolnav in parte ar reduce numarul pacientilor din spitale cu 50%, iar odata cu aceasta s-ar diminua si costurile generate de suprasolicitarea medicilor specialisti si de spitale.

Articolul precedentMedicii de familie sunt ingrijorati de situatia limita a Centrelor de Permanenta
Articolul următorEveniment istoric: ONU va discuta despre problema bolilor cronice netransmisibile