Prof. univ. dr. Amorin Popa: Aparitia diabetului zaharat la copii tine si de genetica familiei

0
24

Specialistii in diabet, nutritie si boli metabolice trag un puternic semnal de alarma si anume ca tot mai multi copii sub 13 ani sunt diagnosticati cu diabet zaharat. Cauzele care duc la aparitia diabetului zaharat la copii nu sunt cunoscute pe deplin de catre medici.

„Primul element pe care trebuie sa-l subliniez este acela ca exista diabet la copil. intalnesc persoane, adulti care se mira cum la o varsta asa de mica exista diabet. Da, exista diabet la copil. La pacientii nostri pe care ii avem in evidenta, boala a debutat incepand de la un an si jumatate pana la 13 ani, cam acesta este spectrul de debut”,a declarat conf. univ. dr. Ladislau Ritli, Spitalul Municipal Oradea.

in acest context,un rol important in prevenirea diabetului zaharat la copii il joaca educatia nutritionala care trebuie sa inceapa de la cele mai fragede varste.

Ad in title

Declaratiile au fost facute in cadrul Proiectului „Sanatatea se cunoaste de dimineata”, desfasurat in 11 centre de diabet din Romania. Proiectul „Sanatatea se cunoaste de dimineata”, editia Oradea este o initiativa a Centrului de Diabet, Nutitie si Boli metabolice Oradea cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca.

Articolul precedentAproximativ 70 de participanti la Pneumo Road Show Craiova, 25 noiembrie 2014
Articolul următorProf. univ. dr. Mihaela Balgradean: Simptomatologia infectiilor de tract urinar este una extrem de nespecifica