Prof. Florian Bodog: Contractul pentru vaccinul impotriva hepatitei B va fi semnat in iunie-iulie

0
57

Contractul pentru vaccinul impotriva hepatitei B va fi semnatin iunie-iulie, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, in cadrul unei conferinte de presa de astazi de la sediul Ministerului Sanatatii.

„Din pacate, contractul de vaccin hepatita B va putea fi onorat doar undeva in iunie-iulie ca sa intram in normalitate. Vor fi vaccinati copiii pentru ca am schimbat schema de vaccinare si se vaccineaza copiii cu hexavalent. in acelasi timp, aducem in tara si cantitatile de vaccin pe care le-am confirmat pentru a fi vaccinati copiii”, a declarant ministrul Florian Bodog.

Ministrul Sanatatii a subliniat si faptul ca a gasit solutii temporare pentru rezolvarea problemei, astfel incat bebelusii sa nu ramana nevaccinati. in momentul de fata, exista discutii cu un partener norvegian pentru achizitia a 10.000 de doze de vaccin impotriva hepatitei B.

„Am primit o oferta pe alerta europeana, o oferta de 10 mii de doze din Norvegia. in momentul de fata suntem in discutii cu partenerul norvegian care ne-a oferit aceste doze pentru a vedea ce tip de vaccin exista acolo, care este modalitatea de a ajunge in tara si in functie de asta, vom lua o decizie. in acelasi timp, am mai gasit, la doua companii cantitati mici de vaccin. (a€¦) Vaccinul tetravalent este achizitionat. Exista toata cantitatea comandata. Pe masura ce se livreaza, medicii de familie vor primi vaccinurile”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Articolul precedent(P) Dimensiunea internationala a Asociatiei de Podiatrie si Neurodiab – colaborare internationala, schimb de experienta, progres
Articolul următor17 Martie, Ziua Mondiala a Somnului