Prof. dr. Rafila, despre varianta Omicron în România: Trebuie să luăm măsuri pentru limitarea răspândirii

0
229

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat, duminică, în contextul confirmării primelor două cazuri cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 în România, că ar putea fi necesară adoptarea unor măsuri temporare, pentru a limita răspândirea virusului.

„Vom face o analiză rapidă a situaţiei şi a eventualelor măsuri care pot fi luate, încât să limităm – nu putem să excludem -, dar să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. E un lucru important de ştiut – trebuie să luăm măsuri care poate vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină. În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puţine informaţii legate de evoluţia clinică a pacienţilor infectaţi cu această tulpină şi de eficacitatea răspunsului imun după boală sau după vaccinare faţă de această nouă tulpină”, a precizat ministrul Sănătății.

Premierul Nicolae Ciucă are, duminică, o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei COVID-19.

Ca urmare a confirmării prezenţei tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, duminică, de la ora 11,00, la sediul Guvernului, o ședință de lucru cu ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, a informat sâmbătă seara Guvernul.

Articolul precedentGCS: Sub 1.000 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore
Articolul următorMinistrul Sănătății: Trebuie asigurate condiţii de dezvoltare profesională a medicilor rezidenţi