Prof. dr. Rafila: Am identificat 160 de centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme medii de COVID

0
453

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că a fost definitivată cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate forma contractului care va permite plata rapidă a serviciilor legate de testare către medicii de familie. „Am făcut tot ceea ce a fost posibil încât să asigurăm creșterea accesului la testare”, susține ministrul.

„Deja am definitivat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate forma contractului care va permite plata rapidă către medicii de familie a serviciilor legate de testare. Ele vor fi sub forma unui act adițional la cel de vaccinare, pentru medicii de familie care vaccinează, sau unul separat în cazul în care medicii de familie nu optează pentru serviciul de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății, la finalul ședinței de Guvern.

160 de centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme medii de COVID-19, identificate până acum

Ministrul Sănătății a precizat că de săptămâna viitoare ar putea fi disponibilă o hartă interactivă cu centrele de evaluare ambulatorie, destinate cel mai probabil pacienților cu forme medii de COVID-19, și cu centrele de testare care vor deveni operaționale la nivelul cabinetelor de medicină de familie.

„Am identificat deja o listă de 160 de centre de evaluare ambulatorie a pacienților cu forme medii, probabil, de boală, dar vom veni foarte repede și cu criteriile legate de tipurile de pacienți pe care îi vom direcționa către aceste centre la nivel național. Cred că această listă se va completa și în cursul săptămânii viitoare va fi disponibilă o hartă interactivă cu toate aceste centre încât oamenii să știe unde se pot adresa, pe de o parte, și această hartă interactivă va include, pe măsura semnării contractelor de către medicii de familie, și toate centrele de testare care vor deveni operaționale la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a adăugat prof. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentMinistrul Sănătăţii, despre tratamentele antivirale împotriva COVID-19
Articolul următorMinistrul Sănătăţii, despre măștile medicale şi cele de tip FFP2