Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, a declarat că sistemul actual de asigurări de sănătate din România trebuie restructurat, fiind nevoie de o finanțare reală acum.

„În paralel cu evaluarea imediată și măsuri care presupun în primul rând siguranța actului medical în spitalele din București, cred că trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate, o reformă adevărată. Trebuie să acceptăm cu toții că sănătatea costă, că sistemul actual de asigurări de sănătate din România trebuie restructurat. Trebuie să facem o diferență clară între sistemul de asigurări private și sistemul de asigurări sociale. Trebuie să acceptăm că este nevoie de finanțare reală acum. Este foarte bine să facem spitale regionale, să construim, dar până vor fi fata aceste spitale, trebuie să nu ne mai întâlnim cu situații regretabile și tragice ca cele cu care ne-am confruntat în ultimul an”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.