Prof.dr. Irinel Popescu: Peste 1.000 de operaţii de transplant, realizate la

0
353

Profesorul dr. Irinel Popescu a declarat că la Institutul Fundeni au fost realizate peste 1.000 de operaţii de transplant, acesta fiind printre activităţile „cele mai protejate” în perioada pandemiei, astfel că niciunul dintre pacienţii transplantaţi nu a decedat în urma infecţiei cu noul coronavirus.

„În afară de cele peste 1.000 de operaţii de transplant realizate la Fundeni în momentul de faţă, România mai are încă două programe: unul la Spitalul ‘Sfânta Maria’ din Bucureşti, unul la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi. România a contribuit decisiv în programul de transplant hepatic de la Chişinău pe care îl considerăm tot un program românesc şi a cărei evoluţie ne bucură foarte mult”, a afirmat Irinel Popescu, într-o conferinţă prilejuită de Ziua Naţională a Transplantului, potrivit Agerpres.

Profesorul dr. Irinel Popescu a afirmat că transplantul a fost printre activităţile „cele mai protejate” în perioada pandemiei şi că niciunul dintre pacienţii transplantaţi nu a decedat în urma infecţiei cu noul coronavirus.

„În PNRR transplantul figurează ca una din preocupările principale. (…) Pregătirea cadrelor ia timp. Dacă ar fi să mă refer doar la transplantul pulmonar în momentul de faţă în România, aş spune că nu avem un specialist care să poată juca rolul de şef al echipei de transplant”, a mai explicat Irinel Popescu.

Articolul precedentDr. Radu Zamfir anunță pregătirea unui sistem naţional de prelevare multiorgan
Articolul următorAfiliaţii UMF ”Victor Babeș” din Timișoara, acces nelimitat la bibliotecă virtuală Elsevier Clinical Key