Prof. dr. Florin Mihaltan: „Legea impotriva fumatului in public e strategia de viitor a Societatii Romane de Pneumologie”

0
20

Adoptarea unei legislatii care sa interzica total fumatul in public este pilonul de baza al strategiei de viitor a Societatii Romane de Pneumologie, a declarat Prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

„Misiunea noastra este de a avea o lege anti-fumat completa, care sa nu fie numai emisa, ci si monitorizata in aplicare” a declarat profesorul Mihaltan in cadrul dezbaterii „Despre fumat: de la teorie la public” in care specialisti si lideri de opinie din sfera pneumologiei, cardiologiei, profesionisti in sanatate publica, reprezentanti ai autoritatilor discuta cu jurnalistii despre implementarea unor masuri de combatere a fumatului in Romania.

Pe langa o lege completa anti-fumat, ar fi nevoie de pachete educationale, taxe mai mari pentru producatorii de tigari si folosirea de pictograme cu impact mult mai puternic pentru a descuraja fumatul si a combate acest obicei nociv, a mai explicat presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Ad in title

Pentru a sustine aceste propuneri, profesorul Florin Mihaltan a dat si exemplul Spaniei, unde dupa adoptarea legii anti-fumat, care interzice total fumatul in spatii publice si spatii destinate publicului, numarul fumatorilor a scazut considerabil.

in curand am putea avea si in Romania o astfel de reglementare care sa interzica fumatul, dar deocamdata doar in spatiile publice. Proiectul legislativ a fost votat de catre Senat, dar pentru a intra vigoare este nevoie si de votul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Articolul precedentCNAS a semnat contractul pentru tratamentul fara interferon
Articolul următorLegislatia anti-fumat, solutia necesara intr-o tara in care creste rata infarctului la tineri