Prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a declarat că dacă electricianul unității medicale își dă demisia sau pleacă la pensie, spitalul poate fi închis, punctând în același timp supraîncărcarea rețelei electrice pe fondul pandemiei.

Acesta a spus că dacă medici și asistenți se mai găsesc pentru angajare, nu același lucru se întâmplă cu personal TESA necesar.

„Noi avem un singur electrician. Mi-au trebuit patru luni să mai găsesc încă un electrician. Dacă electricianul nostru își dă demisia sau pleacă la pensie, noi putem să închidem spitalul, pentru că personalul TESA, muncitorii de care avem nevoie, nu poți să îi găsești, nu poți să îi angajezi”, a declarat Oancea.

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara a vorbit despre supraîncărcarea rețelei electrice pe fondul pandemiei.

„Am dublat sau triplat rețelele de oxigen. Eu ca pneumolog, sunt obișnuit să lucrez cu oxigenul, colegii din terapie intensivă sunt obișnuiți să lucreze cu gazele, dar ca noi sunt foarte puține specialități. Ar trebui să punem în funcțiune al doilea stocator. Consumul de oxigen s-a triplat sau poate chiar mai mult. Consumul la imagistică s-a mărit de zece ori în această pandemie, consumul de laborator, de trei patru ori, inclusiv aparatura cu care ne-am dotat într-un ritm alert. Ca și nivel de aparatură am crescut de trei patru ori. Toate acestea a supraîncărcat rețeaua electrică”, a spus managerul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.