Prof. dr. Coriu: Înțelegem că sunt puțini bani. Sistemul medical are nevoie de o legislație adecvată

0
209

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), a declarat că evenimentele recente au arătat vulnerabilitatea sistemului medical românesc, fiind nevoie de o legislație adecvată și o nouă Lege a Sănătății.

„Înțelegem că sunt puțini bani și suntem forțați de niște limite bugetare, dar cred că suntem cu toții de acord că acest sistem medical are nevoie de o legislație adecvată, care să corespundă provocărilor actuale ale sistemului medical românesc”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu.

Președintele CMR a subliniat că este nevoie de o nouă lege a Sănătății.

„Sănătatea este o prioritate națională. S-a declarat de foarte multe ori, însă acest lucru a rămas, din păcate, în multe situații, doar un slogan. Sănătatea nu are culoare politică, soluțiile sunt, în primul rând, voință politică, asumare politică, existența unor legi și reglementări adecvate în domeniul Sănătății și, poate cel mai important din punct de vedere legislativ, crearea unei noi legi a Sănătății. În acest proiect legislativ, noi, reprezentanții corpului medical, dorim să ne implicăm, dorim să fim partenerii dumneavoastră. Avem nevoie urgentă de o nouă lege a Sănătății”, a explicat prof. dr. Daniel Coriu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorConf. dr. Diana Păun: Forța de muncă în sănătate, multiplicator al creșterii economice